Dyre Gård, Dyreveien 151, 1525 Moss • E-post: hob@dyregaard.no • Tlf. (+ 47) 900 91 472 - anne-lene@dyregaard.no (+ 47) 977 59 670

                                                                             jeanette@dyregaard.no • Tlf. (+ 47) 923 00 400

Økologisk epleproduksjon på Dyre Gård

Epler av typen Rød Aroma er en kryssning mellom Ingrid Marie og Filippa.  Rød Aroma modner frem til slutten av september og egner seg svært godt til konsum og fremstilling av eplemost. Rød Aroma fra Dyre Gård har et fint fast fruktkjøtt, med ganske mild aroma som er relativt søt og er frisk og syrlig. Passer til de fleste kjøttretter.

 

Discovery modner før Aroma og er en kryssning mellom Worcester Pearmain og Beauty of Bath. Discovery fra Dyre Gård er faste og krispie. Eplet er aromatisk, søtt og med litt syre. Discovery eplemost kan få en rødere tone på grunn av fargen på fruktkjøttet. Passer til krydret orientalsk mat og kjøttretter.

 

Høstetidspunktet vil hvert år i noen grad gi litt varierende smak på frukten.

 

Dyre Gård ligger på raet i Rygge kommune i Østfold og er den mest kjente morenen i Norge.

Raet ble avsatt foran iskanten av den skandinaviske innenlandsisen for ca. 12500 år siden og gir det perfekte jordsmonn for produksjon av epler. Gårdens vestvendte beliggenhet ned mot sjøen på solsiden av Oslofjorden gjør at eplene får optimale temperatur-, lys- og solforhold i modningsprosessen.

Eplene dyrkes frem økologisk uten bruk av kunstgjødsel og unaturlige plantevernmidler.

 

 

I 2016 plantet vi ut 12.000 epletrær

av typen Holsteiner Cox. Det er et eple med god smak og  derfor velegnet både til konsum og eplemost.

 

Les mer om

økologisk dyrking på:

http://www.debio.no